Φρέναρος FC2000

Για να δημιουργηθεί οτιδήποτε καινούργιο χρειάζεται πρώτα από όλα ιδέα, όμως, από μόνη της μια ιδέα δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Χρειάζεται και η πρωτοβουλία. Και στο Φρέναρος υπήρχε και η ιδέα και η πρωτοβουλία μα και η όρεξη των ανθρώπων, που θα αναλάμβαναν την ευθύνη να πείσουν γνωστούς και άγνωστους στο να συνηγορήσουν θετικά στην απόφαση για δημιουργία μιας κοινής ποδοσφαιρικής ομάδας στην κοινότητα.

Τα δύο υφιστάμενα και ιστορικά Σωματεία της κοινότητας η Ολυμπιάδα και ο Φωτειακός συνηγόρησαν και ανέστειλαν την λειτουργία των ποδοσφαιρικών τους τμημάτων δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο νέο σωματείο με την ονομασία Φρέναρος FC 2000 να χρησιμοποιήσει τόσο τις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις της κοινότητας όσο και το έμψυχο υλικό από συγχωριανούς και ξένους που αγωνίζονταν τότε στις δύο αυτες ομάδες.

Από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ενοποίησης ξεκίνησαν οι επιτυχίες. Η ομάδα εντάχθηκε στο αγροτικό ποδόσφαιρο και από τον πρώτο χρόνο ανέβηκε στην Δ΄κατηγορία. Ο στόχος να ενταχθεί η ομάδα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είχε επιτευχθεί. Από εκεί και πέρα μιας και είχαν μπει οι βάσεις η ομάδα συνέχισε στον ίδιο δρόμο. Στον δρόμο των επιτυχιών. Από την Δ΄κατηγορία στην Γ΄κατηγορία και μάλιστα ως πρωταθλήτρια και λίγα χρόνια μετά στην Β'κατηγορία. Σήμερα η ομάδα αγωνίζεται στην Γ΄κατηγορία.

Με αφορμή τα Δέκα χρόνια απο την ίδρυση της ομάδας κυκλοφόρησε το συλλεκτικό Βιβλίο-Λεύκωμα με άδεια από την Κυπριακή Βιβλιοθήκη και έτσι η επίσημη αυτή εκδοτική προσπάθεια του Φρενάρου θα πάει στα χέρια κάθε φιλάθλου της ομάδας, ενώ παράλληλα θα κοσμεί τις βιβλιοθήκες κάθε φίλου του αθλήματος και όχι μόνο. Στο βιβλίο αυτό αναγράφεται ολόκληρη η ιστορία της ομάδας ενώ παρουσιάζονται ακόμη φωτογραφίες από αγώνες, ποσδοσφαιρικές στιγμές, εκδηλώσεις και άλλα που έγιναν με την συμμετοχή των ανθρώπων της FC Φρέναρος 2000...

Η Ακαδημία Φρενάρους είναι ένα ανεξάρτητο σώμα το οποίο λειτουργεί κάτω από το διοικητικό συμβούλιο της κύριας ομάδας και ξεχωριστό οικονομικό προϋπολογισμό. Υπό την ευθύνη της Ακαδημίας βρίσκονται όλες οι ομάδες των ηλικιών κάτω των 21 ετών των αθλημάτων που καλλιεργεί το Φρέναρος.

Με την ίδρυση του Σωματείου Φρέναρος FC 2000, τροχοδρομήθηκε μια νέα πορεία στον τομέα του παιδικού αθλητισμού. Σκοπός της Ακαδημίας είναι η αθλητική απασχόληση παιδιών (αγοριών και μελλοντικά και κοριτσιών) ηλικιών από 6 μέχρι 21. Η αγωνιστική τεχνική βελτίωση είναι ο πρώτος στόχος αλλά ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην δημιουργία σωστών χαρακτήρων και ανθρώπων που κοινωνικοποιούνται σε ένα σύνολο από μικρή ηλικία. Η διατροφή και η πρόληψη από εξαρτησιογόνες ουσίες είναι θέματα τα οποία δίνεται επίσης ιδιαίτερη σημασία μέσα από διάφορα προγράμματα και εργαστήρια.

Φωτογραφίες Frenaros FC2000