
Το 1969 με την σημαντική συμβολή και βοήθεια της κοινότητας, κτίστηκε στο κέντρο του χωριού, η μεγάλη κεντρική εκκλησία, που είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, στον ίδιο χώρο, όπου βρίσκεται η παλιά εκκλησία αφιερωμένη και αυτή στον Αρχάγγελο. Είναι μονόκλιτη, Συνεπτυγμένου Στευροειδούς με τρούλο και χρονολογείται στο 12ο αιώνα με βάση την τεχνοτροπία της μόνης σωζόμενης τοιχογραφίας του Αρχαγγέλου Γαβριήλ και κάποια μορφολογικά στοιχεία όπως τα ημικυκλικά τόξα και καμάρες. Στα δυτικά προεξείχε ημικυκλική αψίδα που αργότερα επεκτάθηκε για να δημιουργηθεί ο νάρθηκας που είναι μονόχωρος με τρούλο. Μεταγενέστερο είναι και το θολωτό πρόπυλο στα δυτικά. Οι προσθήκες χρονολογούνται στα χρόνια της Φραγκοκρατίας και ο ναός χρησιμοποιήθηκε και από την Λατινική εκκλησία όπως μαρτυρά Το ψηλό καμπαναριό ολοκληρώνει τον πλούτο του ναού. Έχει την άνεση να φιλοξενήσει περίπου 200 – 250 πιστούς, κατά τις γιορτές και Κυριακές. Εσωτερικά η εκκλησία, είναι ολόκληρη αγιογραφημένη. Μέσα στο ιερό, πάνω από την Αγία Τράπεζα, είναι η παράσταση με την Πλατυτέρα, στο μεγάλο τρούλο είναι η παράσταση με τον Παντοκράτορα, οι δώδεκα απόστολοι, ο μυστικός δείπνος και πολλοί άλλοι Άγιοι.
Το τέμπλο του ναού είναι ξύλινο σκαλιστό, τα ψαλτήρια ξύλινα διακοσμημένα. Στο τέμπλο υπάρχουν οι τρεις πύλες, και δεξιότερα υπάρχει ακόμα μια είσοδος, όπου εκεί είναι ο ειδικός χώρος με τις άγιες εικόνες της Παναγίας. Μια τεράστια εικόνα, αφιερωμένη στη Παναγία Σαϊτανάγια (Παναγία του κυνηγιού) βυζαντινής τέχνης, μοναδική στο είδος της ανά το παγκόσμιο, φυλάγεται στον ειδικό αυτό χώρο. Φαίνεται να είναι δωρεά από πιστούς, μετά από θαύμα που έγινε. Δεν έχουμε όμως ακριβείς πληροφορίες, αφού κάτω χαμηλά στην εικόνα, απεικονίζονται τρία πρόσωπα. Η αφιερωμένη όμως εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, χρονολογείται τον 18ο αιώνα και φυλάγεται μέσα στο Ιερό.
Πάνω ακριβώς από την δυτική είσοδο, στο νάρθηκα, βρίσκεται ο γυναικωνίτης. Άνετος και ευρύχωρος σε σχήμα περίπου ημικύκλιο. Κατά το τέλος της τελετής δίνονται κεραστικά στους πιστούς που παρευρίσκονται. Κατά την ημέρα της γιορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις 6 Σεπτεμβρίου πολλοί πιστοί κατακλύζουν την εκκλησία για προσκύνημα και για να φέρουν το τάμα τους στο Αρχάγγελο.